Blog Widget by LinkWithin
leser bloggen akkurat nå.

Dessertviner...



Som den vinentusiasten jeg er  klarer jeg ikke la være å dele noen gode tips når det gjelder dessertvin. 
Vi dødlige ikke vinkelnere har jo ikke så mye å gå på en anbefalinger fra venner/polet og hva vi har blitt anbefalt på restaurant.
Her er noen ikke alt for kostabare vidundere som man kan ha i baktankene når man skal ha selskap og invitere på middag.




LUSTAU SOLERA RESERVA PEDRO XIMENEZ SAN EMILIO


For deg som elsker det mørke, mystiske, kraftige og har en umettelig trang for sjokolade i kombinasjon.


lustausolerapedroximenez                 dsc8815 as smart object1


Eller for dere der ute som foretrekker vanilje fremfor sjokolade.... ja skal du lage deg/kjøpe deg en kvalitets vaniljeis og rett og slett bare bruke Lustau som  saus :) !!! DIVINE!!!
På vinmonopolet koster en stor flaske  kr. 249,-  ( det finnes ikke halvflasker, men har snakket med eksport manager for Lustau og det kommer !!)



CH. DE MYRAT 2003


For dere som er tilhenger av "opposites attract"  her en den klassiske kombinasjonen av Suterne og blåmugg ost etter hovedretten.


  
70021roquefort

Chateau de Myrat 2003 koster på vinmonopolet 199 kr for en halvflaske, husk du trenger ikke mer en 6 cl  til hver person.



SEREGO ALIGHIERI CASAL DEI RONCHI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA 2005

 

casal2000


Passer til fete og sterke oster.
På Vinmonopolet koster den 279,- for 50 cl.



STEINDORFER TROCKENBEERENAUSLESE SYRAH 2006


Lys rosa med brunskjær. Fokusert aroma preget av jordbær, honning og tørket frukt, hint av lakris og krydder. Litt utviklet. Søt.

Hadde desverre ikke noe bilde av denne!

 

Fantastisk  smak fra Østerike laget på druen Syrah. 


Passer til noe så godt enkelt og gammedags som plommer og krem.

Denne koster 259,-for en halvflaske.

 

 

BARON BORNEMISZA TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 1998

 

Først la meg forklare Puttonyos begrepet. En Puttonyos er en kurv man samler druer i , denne kurven innholder 25 kg druer.

Så, det fungerer slik: 3, 4, 5 eller 6 puttonyos, jo flere puttonyos jo søtere er vinen.

En desser i seg selv, men passer fint til multekrem ( min favoritt til multekrem er rosa champagne FAB!!) eller fruktige terter.

På vinmonopolet koster denne 399,- for 50 cl

15379m

 

 

GRANDJO LATE HARVEST 2006

 

 

grandjo1

 

Passe godt til Foie gras, blåmuggost, eple- eller mandelkake, fruktsalat eller nytelse alene! Denne kan godt forvekslet med en Sauterne hvis det er blindsmaking!  
På vinmonopolet koster denne 223,-.



Så til slutt, HUSK dessertvinen skal være like søt som desserten, ikke mer og ikke mindre. Eller rake motsettning som søtt og salt ( Roquefort!) og du trenger ikke servere mer en 6 cl, gjerne 4 cl. hvis du har en stor meny  og har forskjellige viner til hver rett.


Enjoy wine lovers...








       






4 kommentarer

Morten Pedersen

14.mar.2009 kl.14:58

Flotte vintips du har på din side.

Isabella

14.mar.2009 kl.16:08

Takk :)

K&V

25.mar.2009 kl.16:30

Den kaken så helt sinnsykt god ut :-P

Isabella

25.mar.2009 kl.21:54

Kaka er steike meg god den skal jeg love deg!! ( min samboer er kokk)

Skriv en ny kommentar

Isabella

41, Ringebu

Jeg påberoper meg retten til å ha skrivefeil.


Blogglisten

Norske blogger

blogglovin

bloggping


www.blogglink.no


ToppBlogg - toppliste for bloggere







Blopp.no

Kategorier

Arkiv

hits