Blog Widget by LinkWithin
leser bloggen akkurat nå.

Rødvin til peiskos og matkos....



Ja da kom snøen plutselig tilbake til Tigerstaden!!......

Skal du på hytta i Påsken bør du absolutt ta med deg disse to!


LAROCHE SOUTH OF FRANCE SYRAH 2007

 

laroche



Når Michel Laroche som er mest kjent for å lage Chablis bestemmer seg for å lage en Syrah skaper han litt oppstyr, spesielt når denne får sølvmedalje i Syrah du Monde 2007.

Fruktig vin med blanserte tanniner. Dufter av lær, solbær og kirsebær. En vin med absolutt mer karakter en øvrige Syrah. Absolutt et godt kjøp, drikk nå eller innen 2 år.

Skal du matche denne med mat er det lammesteik eller lammegryte som gjelder.

kr. 99,- på vinmonopolet.





TOSALET PRIORAT OLD VINES 2006

 

1234518979000vin2422052298x510r



Forholdsvis ukjent vinområde i Spania.
I Spania er vinene fra dette området kjent for å være "kultviner" og er blant landets mest eksklusive.

Dette er en kraftig og kompleks vin som dufter av bjørnebær, krydder og plommer.
Den er laget på 45 år gammle vinstokker og druene plukkes for hånd.

Skal du matche denne med mat så er hvalsesongen rett rundt hjørnet og en deilig hvalbiff til denne anbefales på det sterkeste.
Har du dårlige minner fra du var liten og IKKe tør prøve deg på en velltilaget mediumstekt hvalbiff kan du matche denne vinen med vilt.


kr. 147,- på vinmonopolet.





Skal du feire noe eller bare lage god mat til dine og trenger vintips?... bare spør...


....Isabella vinker og skåler med sin riktig tempererte Syrah......




Anbefalte serveringstemperaturer

Musserende viner

6-10 ºC

Tørre, lette hvitviner

8-10 ºC

Kraftigere hvitviner

10-12 ºC

Rosévin

8-10 ºC

De aller letteste rødvinene

12-14 ºC

Middels kraftige rødviner

14-16 ºC

Kraftige og tanninrike rødviner

16-18 ºC

Tørre sterkviner

14-16 ºC

Søte viner

10-12 ºC

Søte sterkviner

16-18 ºC


Hvor fort blir vinen kald i køleskapet? Temperaturen i et kjøleskap er normalt 4 grader. Tar du en vin direkte fra kjøleskapet vil den holde rundt 8 grader etter 20 minutter i romtemperatur. Setter du en rødvin som holder 24 grader inn i kjøleskapet vil den være ca. 18 grader etter 30 minutter.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Isabella

41, Ringebu

Jeg påberoper meg retten til å ha skrivefeil.


Blogglisten

Norske blogger

blogglovin

bloggping


www.blogglink.no


ToppBlogg - toppliste for bloggere







Blopp.no

Kategorier

Arkiv

hits