Blog Widget by LinkWithin
leser bloggen akkurat nå.

Aktiv dødshjelp.


Hva menes det? hva er det som gjør at utsagnet  - ja til aktiv dødshejlp, fororsåker så mye debatt.

Mord? nei, jeg ser ikke slik på det. Alle har rett til et "verdig" liv og et hvert menneske har rett til å bestemme selv.
Skulle jeg være så uheldig å bli skadet eller syk og det eneste håpet for meg var å ligge resten av livet mitt i en respirator eller i uutholdbar smerte, ville jeg ikke ønsket med en slik skjebde, jeg er på en måte allerede "død" da.

Vil vi at våre nærmeste skal besøke et "skall" på sykehuset? vil vi dra ut sorgen og smerten deres fordi man som kristen ikke skal ta et liv? Man får ære og berømmelse for å dø i krigen, da er det på en måte "greit", men å ikke ønske seg ekstraordinære tiltak for å bli holdt i live eller et liv så full av smerter at man ikke fungerer i det daglige livet fordi man må sederes for å ha litt midre smerter ? hva slags liv er det?

Hvorfor skal dette være opptil noen andre å bestemme? Er det ikke vår rett som menneske å bestemme over oss selv?
I de Katolske sine øyne er dette en av dødssynden, å avslutte sitt eget liv. I bibelen står det at Gud elsker alle "barna" sine, hvis dette er riktig, hvis han er så glad i oss, så ønsker han vel at vi skal ha et verdig liv her på jorden før vi gjennforenes med han? Jeg nekter å tro at han vil sende meg til helvete fordi jeg har et livstestament. Jeg nekter å tro at vi uansett hvilken religion vi tilhører vil "brenne" for at vi tar et slikt valg.

Mitt livstestament lyder slik:
Jeg Isabellla Halvorsrød bekrefter at det ikke skal settes inn ekstraordinære midler for å holde meg i live hvis jeg som følge av en uhelbredelig sykdom eller ulykke ikke lenger vil kunne få noen bevisst livsopplevelse, eller hvis et fortsatt liv vil være forbundet med store og varige smerter eller sterk og vedvarende svekkelse og hjelpeløshet.bella

4 kommentarer

Janne

24.mai.2009 kl.20:27

jeg er litt for og i mot egentlig.Men samtidig tenker jeg på de som faktisk har det så vondt at de ønsker å dø.Hvorfor skal vi si at Nei....du må bite tennene sammen. Mens når det gjelder dyr, så er vi der med engang. Stakkars....la den hunden slippe smerter...la den dø verdig..En kan lure..Bra innlegg

Isabella

24.mai.2009 kl.20:29

Ja, hvorfor skal ikke vi ha retten, mens vi praktiserer aktiv dødshjelp på dyr.

Bitchmaster

24.mai.2009 kl.22:02

Er for aktiv dødshjelp.Rett og slett fordi det er ikke en god grunn for at skallet til ett menneske skal holdes kunstig i live.Hva skal vi med det skallet?Dyrene er de heldige, de blir avlivet når smertene blir for store.Er rett og slett tortur å holde ett menneske lengre i smerter enn nødvendig.Min mormor var ett skall og jeg tenkte ofte at hun hadde nok hatt det bedre død.Når du ikke husker de nærmeste, hvordan du skal spise, hvordan snakke osv.Er det da noe reelt igjen i personen?

Isabella

24.mai.2009 kl.22:06

sv: Bitchmasternei, da er vi jo borte, det som gjorde oss til menneske er ikke mer og hvorfor skal vi da holdes i livet, hvis LIVET for oss som det menneske vi var er over?

Skriv en ny kommentar

Isabella

41, Ringebu

Jeg påberoper meg retten til å ha skrivefeil.


Blogglisten

Norske blogger

blogglovin

bloggping


www.blogglink.no


ToppBlogg - toppliste for bloggereBlopp.no

Kategorier

Arkiv

hits