Blog Widget by LinkWithin
leser bloggen akkurat nå.

Beaujolais nouveau lansering på Fåvang !

Jupp du leste riktig!

Jeg som alle andre vinentusiaster, sommelierer og resten av den vindrikkende verden gleder meg til årets

Beaujolais nouveau !


Beaujolais er en lett rødvin. Navnet på denne vinen kommer av navnet på vindistriktet og appellasjonen Beaujolais, som er den sørligste delen i storområdet Burgund i Frankrike.

Rødvinen herfra lages på den blå druetypen Gamay, en drue som tilpasser seg fint til de ulike forholdene i Beaujolais-distriktet, mens hvitvinen herfra lages av den grønne druetypen Chardonnay, men Aligote-druen er også godkjent å bruke. Vinene herfra lages ofte med en metode som kalles karbonmaserasjon, en prosess som gir mer farge og frukt i vinen, uten å få for mye tanniner i vinen. Ikke alle vinene herfra gjennomgår denne prosessen, men for blant annet Beaujolais Nouveau gjelder denne metoden.

Historien sier at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første viner ble sendt ned elva Saône til spisestedene i Lyon. Da den ankom ropte de: "Le Beaujolais Est Arrivé!", og da de drakk vinen var det en feiring av en vellykket innhøsting. I dag er rundt en tredjedel av regionens produksjon solgt som Beaujolais Nouveau, et markedsføringnavn som ble skapt av George Duboeuf for den lokale vinen Vin de l'année. Denne vinen lanseres hvert år på den tredje torsdagen i november. Enhver Beaujolais eller Beaujolais-Villages Appellation d?origine contrôlée (AOC) kan produsere denne vinen. En Beaujolais Nouveau er en litt lettere vin, enn den vanlige Beaujolais vinen. Den bør drikkes helt ung, ofte med isbiter.

Så her på Fåvang blir det Fest med årets dråper og tradisjonell Bouchon buffet !

 

Velkommen....

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Isabella

41, Ringebu

Jeg påberoper meg retten til å ha skrivefeil.


Blogglisten

Norske blogger

blogglovin

bloggping


www.blogglink.no


ToppBlogg - toppliste for bloggereBlopp.no

Kategorier

Arkiv

hits